Matavfall på sommaren

Under varmare årstider finns det några saker du bör tänka på för att matavfallssorteringen ska fungera så bra som möjligt.

  • Håll matavfallet så torrt som möjligt. Låt det rinna av innan du lägger det i påsen och lägg gärna använt hushållspapper i påsen, eftersom det suger upp fukt.
  • Skölj av illaluktande matrester som till exempel räkskal i kallt vatten, eller lägg det i frysen fram till hämtdagen. (Låt avfallet rinna av innan du lägger det i påsen).
  • Stäng alltid påsen ordentligt. En stängd påse förhindrar att matavfallet trillar ut i kärlet och skapar dålig lukt.
  • Undvik att placera den bruna tunnan i direkt solljus eller i ett rum med dålig ventilation. Har du möjlighet får du gärna ställa kärlet i skugga, men glöm inte att ställa fram det på hämtdagen.
  • Håll kärlet rent och tvätta kärlet vid behov. Kärltvätt går att beställa från olika aktörer.
    Spraya lite ättika på kärlets kant och i botten. Ättika motverkar både dålig lukt och flugor.
  • Ditt kärl har en dubbel botten som gör att påsarna kan torka, men lägg gärna en pinne under locket så att det står lite på glänt. Då vädras fukt ut ur kärlet.
Hjälpte innehållet på sidan dig? (Om du svarar nej - fyll gärna i varför.)

EPI debug

Created:
2024-07-24T13:46:03
Last modified:
2024-07-24T13:47:23
Published:
2024-07-24T13:47:23
Last published:
2024-07-24T13:47:23
Template
Sida


EPI.PageType


EPI.PageURLSegment


EPI.Id